nedelja, 17. junij 2012

Sights of Barcelona (3rd day)

Tretji dan je sledil sprehod po La Rambli, ogled znamenite tržnice La Boqueria (z nabavo svega i svašta za piknik v parku), ogled katedrale in poležavanje v parku de la Ciutadella.

baje je treba piti iz tega "vodnjaka", da se še kdaj vrneš v Barcelono (no jaz sem si tukaj oprala čevlje, ker sem med buljenjem naokrog stopila v dog-shit...sem pa tudi pila za vsak slučaj ;-P)

Palau de la Virreina (18. stoletje)znamenita pokrita tržnica na La Rambli

sveže sadje

jajčka

pršut in druge mesne dobrote

Mirojev mozaik na La Rambli

oujeee, katedrala je blizu in greva v pravo smer...sicer sva potem čez nekaj dni ugotovila, da sva hodila okrog in okrog katedrale, nisva pa videla (takrat) glavnega vhoda ;-) - fotke sledijo...

katedrala

katedrala

prikupen lokalček v muzejo ob katedrali

V Barceloni imajo eno luštno navado, da veliko posedajo in poležavajo zunaj, po klopcah, parkih itd., berejo, jejo, pijejo, igrajo na različne inštrumente.

Najstarejši in najbolj obiskan park v Barceloni = Parc de la Ciutadella.

travca in senčka za poležavanje v parku

Arc de Triomf z druge strani

umetno jezerce v parku, prav za podoživljanje scene iz filma Bridget Jones, ko Daniel Cleaver (t.i. Hugh Grant) pade s čolna v vodo :-))

prihajava na trg pred Cascado (Gaudi je delal na tem kot študent - zgodnje delo skratka ;-))


pogled na Cascado

pogled z vrha Cascade


Na poti proti sobi še ogled Museu Picasso. Nekaj fotk zunanjosti, ker se notri ne sme fotkat. Tip je začel slikat zelo mlad (rojen leta 1881, znan portret očeta je npr. narisal leta 1896 in če zelo skrajšam zgodbo, se mu je začelo "dogajat", ko je šel v Pariz. Njegov "razvoj" je lepo viden na primeru portreta Jaume Sabatresa.

Vtise 1. dneva lahko vidite tukaj, vtise 2. dneva pa tukaj.
Ni komentarjev: