sobota, 11. avgust 2012

Počitnice v Hurgadi

Zadnji teden je bil dopust tudi za mojo ustvarjalnost, zato lahko delim le nekaj utrinkov z all inclusive počitnic v Hurgadi, Egipt.

Če povzamem: veliko lenarjenja in poležavanja na plaži, kopanje v čudovito toplem rdečem morju, snorklanje (žal korale večinoma mrtve - potapljam se žal ne) in nekaj obveznih ogledov (skok v preteklost) in evo po 1 tednu sem doma.

TOP 10 (in random order) tega dopusta:

1. čudovite barve morja

2. lenarjenje na plaži


3 in 4. snorklanje in čofotanje v morju

5. all inclusive

6. n-kratni obhod za ......

7. in 8. arhitekturni dosežki daljnje preteklosti


9. Nil


10. sončni zahod v skalni puščavi




100% Suzi ima na svojem blogu Give-me-away verižico s knjigo. Totalno kjut zadevce, zato obvezno poglejte še druge njene mojstrovine.


In pod vtisom njene objave delim z vami še moj tokratni počitniški izbor knjig (zopet v random order):

1. Paolo Giordano: Samotnost praštevil (mlajši italijanski avtor, nagrejen z ugledno italijansko knjižno nagrado...o dveh bolečih izkušnjah, ki Mattia in Alice zaznamujeta za vse življenje...praštevila so deljiva samo z ena in sama s sabo. To so nezaupljiva in samotna števila...)

2. Michal Viewech: Igra na izločanje (priljubljen češki pisatelj srednje generacije...o skupini prijateljev srednjih let, nekdanjih gimnazijskih sošolcev...zgodba o prijateljstvu, ljubezni, nostalgiji skozi njihove različne, zelo individualne perspektive...) - priporočam tudi druge njegove knjige, zaenkrat sem prebrala Primer nezveste Klare (privatni detektiv, ki se zaplete v svoj primer...všečen češki humor), na polički me čaka še Čudoviti pasji časi

3. Gabrielle Zevin: Onkraj (nagrajena ameriška pisateljica...o tem, kaj se zgodi, ko umreš...skozi zgodbo 15-letne Liz, ki umre v prometni nesreči...tenkočutno in mestoma humorno...)

4. Tracy Chevalier: Padajoči angeli (Anglija na prelomu v 20.stoletje...zgodba dveh družin v vrtincu družbenih sprememb)

Uživajte v poletju in tudi kaj dobrega preberite ;-P

Ni komentarjev: