nedelja, 15. marec 2020

{Ustvarjamo s Sizzix} Ostanimo doma in ustvarjamo - Wild Thing

Zdaj bi moralo biti vsem jasno, da je situacija resna. 
Za več informacij priporočam spremljanje spletne strani NIJZ in nacionalne medije.

Pomagajmo sebi in drugim: 
#ostanidoma #stayhome

V FB skupini imamo odprt album - TUKAJ, v katerem lahko delite izdelke, ki jih ustvarite v tem času "samoizolacije" same ali z otroki. Pravil tokrat ni, karkoli torej.


Jaz sem že cel teden doma z vnetjem zgornjih dihal. Počasi prihajam k sebi in sem danes tako ustvarila tole prikupno knjižno kazalo. Bo prišlo prav tako ali drugače. Pa tudi prav dosti časa mi ni vzelo za realizacijo.

Imam jih še nekaj na mizi, bodo tudi za darilca. 

Uporabila sem nove šablone (Chapter 1/2020) Wild Thing za osnovo in žirafo iz kompleta Baby Jungle Animals.

Izrezala sem več plasti iz Sizzix barvastega kartona, da sem dobila malo več trdnosti, vmes pa zalepila še vrvico.




Knjižna kazala lahko izdelate tudi sami doma. Iz stvari, ki so vam na voljo. Lahko tudi reciklirate. Kaj pobarvate. Origami variante so tudi luštne. Skratka idej je veliko...

Ustvarjalke pa lahko zdaj namenite kakšno minuto brskanju po domačih zalogah materiala. Jaz po moje lahko kar nekaj časa ostanem doma in mi ne bo zmanjkalo ničesar v ustvarjalni sobici. 


*****
Morda pa vam katera od mojih drugih idej tudi pride prav, če se boste prebile čez celo objavo. Bom sproti dodala še kakšno, ko naletim nanjo. 

1. Pobarvanke - za male in odrasle. Če imate tiskalnik, si lahko med drugim naložite tudi stran pobarvanke svetovno znane Johanne Basford - TUKAJ. Kakšne barvice, flomastre ali kaj podobnega imate zagotovo kje pri roki. Ne rabitete se preveč obremenjevati, barvati zna vsak. 

2.  Sezona regrata - lahko greste malo na sonce in zrak ter sproti naberete še solato za kosilo ali večerjo. Pa ste naredili dvojno delo - malo gibanja (brez stikov) in vitamini. Regrat je menda super.

3. Branje. Zagotovo imate doma vsaj kakšno neprebrano knjigo na zalogi. Ali pa najdete kakšno stvar na spletu. Naletela sem tudi na idejo, da si s sosedi izmenjate knjige - to lahko storite povsem brezstično. Si jih pustite pred vrati npr. 

4. Telovadba in/ali ples. Na YouTube ali spletu najdete veliko povezav za treninge (tudi brezplačno). Pilates ali jogo lahko izvajate doma brez kakšnih posebnih pripomočkov.

5. Smeh je pol zdravja: naletela sem na objavo Vida Valiča za predstavo Tvoj bodoči bivši mož - celotno si lahko ogledate tukaj. Najde se tudi kak koncert, kak dober film ali serija - na Netflixu se lahko za 30 dni brezplačno logirate. 

6. Sprehod. Sončne dneve lahko izkoristite za sprehod v bližnji gozd, sami ali pa z ožjo družino, s katero živite skupaj. Najdite svoj mir, poslušajte ptičke, morda srečate tudi kakšno srnico. 


Hvala za obisk. 
Pazite nase in na druge. Ostanite doma!
Jaz grem zdaj malo počiti na sončno teraso. 

***********
Uporabila sem SIZZIX pripomočke:



Item: 664384
Item: 663580




5 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

Super objava, Keti. Mi prakticiramo vsega po malem, hvala že zadnjič za super link za barvanje, res prekrasno!
Ta tvoja kazala so zakon!
Hvala za vse ideje, pozdravi se, jaz grem pa igrat tenis na domače dvorišče s svojimi otroki, imamo že nekaj časa samoizolacijo, le tako bo po moje kaj bolje z vsem tem!

Majda pravi ...

Draga Keti -naj se tvoje zdravje okrepi, ker ... tako zelo lepo je spremljati tvoje srčne izdelke.
Pazi nase spet in spet, Majda

Valerija pravi ...

Čudovito knjižno kazalo in super ideje. Hvala ti za vse!
Mi se res striktno držimo doma in upamo, da se stanje čimprej pomiri.

Martina pravi ...

Čudovit zapis. Hvala za vse ideje in povezave. Bodo prišle zelo prav v teh dneh. In tudi kazalo mi je čudovito. Si mi dala že nove ideje.

Andreja pravi ...

Super ideja kako uporabiti tele šablonce in tvoje knjižno kazalo je fantastično!