petek, 3. november 2017

{Sizzix predstavitev} Songbird - akvarel in vezenje

“Sometimes the best of gods gift's arrive by the shattering of all the window panes.” 
― Paulo Coelho, Brida

Včeraj je bil zopet en tak "blah" dan. Pa sem rekla, da bom poskusila nekaj novega oziroma malo drugačnega. 

Packala sem s klasičnimi distressi, z vodo in čopičem, na akvarelnem papirju. Sledi zelo "zapletena" razlaga ampak upam, da bo vidno iz fotografij, kaj sem se šla.

Na pravokotnik s šivi (akvarelni papir) sem položila krasen izrezek ptička na veji (tudi iz akvarelnega papirja) in barvala čez izrezek, s precej vode. Želela sem akvarelni učinek tudi na ozadju.

Nekako takole je izgledalo v prvi fazi.


Potem se mi je zdel izrezek premalo intenzivno pobarvan, pa sem dodala še eno oz. dve plasti barve in za dobro mero še poškropila s šajnastim sprejem.

No, sledila je ugotovitev, da sem morda pretiravala. Pa sem odrezela še enega ptička in ga narahlo potapkala po ostankih distressov na ploščici. Tako sem dobila res nežno barvo izrezka. Ta izrezek sem potem prilepila na pobarvano osnovo in dodala napis. Pa par belih pikic na ozadje in belih Nuvo drops. Sistem Go Big or Go Home :-))).



Seveda je bilo potem treba nekaj narediti s pobarvanim šajnastim izrezkom ptička, pa sem ga prilepila na bel pravokotnik s šivi in dodala vezenje. Ja, prav ste prebrali - vezenje. Francoski vozliček me je sicer že pred časom naučila Duši (kdo pa drug), vendar nisem pomislila, da bi uporabila to znanje na voščilnici. Potem sem videla zadevo pri Jennifer McGuire in mi je bila ideja precej všeč.

Ta-daaa. A ni dobro izpadlo? Pa precej dobro mi je šlo vezenje. Podložila sem še z rdečim valovitim pravokotnikom in pustila pri miru. Razmišljam, da bi dodala edino ročno izpisan napis. Ali pa če pustim, da kaj ne za.... ;-)

p.s. Komentar Duši: "A vezla si? A si ok?" ha, ha, ha

Zanimivo je poskusit kaj novega. Kaj pravite? Bodo punce pri CRAFT-alnici zadovoljne s tem drugim pobarvanim motivom za 189. izziv ali bi moral biti odtis? Bodo povedale :-).

Hvala za obisk. 


Na koncu z vami delim še novičko o novem Sizzix.UK Mixed Media Giveaway-u. Čas za sodelovanje imate do 30. novembra (žal ni za USA in Canado). Dobite pa lahko celotno novo kolekcijo mixed media šablon, ki jo je dizajniral Pete Hughes.




***************
Za voščilnici sem uporabila naslednje Sizzix pripomočke:







6 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

o hudo, obe sta carski, kakšne zanimive tehnike!!

Moje drobtinice23 pravi ...

Dobro si se poigrala z akvarelno tehniko. Uspelo ti je narediti dve krasni voščilnici.
Lp Danica

Nataša pravi ...

Čudoviti obe, mogoče malenkost bolj prva :)

Andreja pravi ...

Zelo lepo voščilnico si naredila in krasno si se poigrala z barvanjem izreza :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Lepi voščilnici si skombinirala. Opis akvarelne tehnike je pa prav zanimiv.
Hvala, da si se nam pridružila v Craftalnici. Lp Lili

moi pravi ...

Te kar vidim kako si packala, pa super si se rešila iz zagate in nastali sta kar 2 voščilnici. Hvala, da si se nam pridružila v CRAFTalnici.